200W-os házi szélgenerátor készlet töltésvezérlővel

Ez a szélgenerátor készlet kiválóan használható kisebb energia-igényű elektromos berendezések üzemeltetéséhez. Széles körűen alkalmazható olyan helyeken, ahol nincs kiépített elektromos hálózat és/vagy annak kiépítése aránytalanul magas költségekkel járna. Segítségével biztosítható néhány alapvető 12V-os elektromos berendezés (pl. világítás, TV, számítógép, vízpumpa, ventilátor, biztonsági berendezések, stb.) üzemeltetése, például kisebb hétvégi házakban, tanyákon, hajókon, yachtokon, kempingezéskor, építkezéseken, mezőgazdasági területeken (méhészet, villanypásztorok, stb.)

A szélgenerátor a szél energiáját alakítja át forgó mozgássá, amellyel egy egyenáramú generátort hajt meg, így elektromos áramot állít elő. Az így előállított 12V feszültségű villamos energiát akkumulátorban lehet tárolni és igény szerint bármikor felhasználni – azaz elektromos berendezéseket (pl. világítás) üzemeltetni vele.
Ne feledje: a szélgenerátor csak akkor képes elektromos energia előállítására, ha a szél erőssége ehhez elegendő! Ezért a váltakozó szél erősségétől függően (de napszaktól függetlenül – akár éjszaka is) termel elektromos energiát. Ezt lehet felhasználni 12V-os akkumulátorok töltésére, ami kiegyenlíti a váltakozó erősségű szél okozta áramerősség ingadozást és az elektromos berendezések folyamatos működését biztosítani tudja. (12V-os ólomsavas, vagy ólomzselés akkumulátorhoz használható. Az akkumulátor nem része a készletnek.)

Ha nem fúj a szél (vagy a szélgenerátor megfelelő működéséhez nem elegendően erős szél fúj), akkor a szélgenerátor nem termel az akkumulátor töltéséhez elegendő áramot. Ezért sok esetben célszerű lehet a szélgenerátort napelemekkel együtt használni az akkumulátor töltésére. A napelem akkor is termel áramot, ha nem fúj a szél, de süt a nap. Ez fordítva is igaz – ha nem süt a nap, de fúj a szél, akkor pedig a szélgenerátor termel áramot. Ezért, ha ilyen hibrid – szélgenerátorból és napelem(ek)ből álló – rendszert szeretne használni a még megbízhatóbb energiaellátás érdekében, akkor lépjen velünk kapcsolatba, hogy megfelelő napelemes rendszert tudjunk ajánlani, amit akár a szélgenerátor tartóoszlopára is fel tud szerelni. Ide kattintva megnézhet egy ilyen terméket.

A szélgenerátor megfelel valamennyi vonatkozó szabványnak és előírásnak. Az általános szabályok és előírások szerint az ilyen kisméretű és kisteljesítményű szélgenerátorok felszereléséhez és üzemeltetéséhez semmilyen külön engedélyre nincs szükség, ha a szerelési magasság a 3 métert nem haladja meg.

Ide kattintva letöltheti a részletes termékismertetőt.

A készlet tartalma

1 készlet szélgenerátor (1db generátor test, 1db rotor-tartó tányér, 3 db rotor-lapát, 1db takaró fedél, csavarok, „imbusz” kulcsok a szereléshez)
1db töltésvezérlő szélgenerátorhoz 12V,
kb. 7m szerelt kábel a töltésvezérlő bekötéséhez,
kb. 2m szerelt kábel az akkumulátor bekötéséhez,
szerelési és használati útmutató
A tartóoszlop nem része a készletnek!

Műszaki adatok

Típus: FA200
Névleges teljesítmény: 200W
Névleges feszültség: 12VDC
Rotor átmérő: 120cm
Minimális (indulási) szélsebesség: 2 m/sec (7,2 km/h)
Névleges (a névleges teljesítményhez tartozó) szélsebesség: 12 m/sec (43,2 km/h)
Túlpörgés elleni védelem: elektronikus forgatónyomaték vezérlés
Rotor forgásiránya: óramutató járásával egyező irány
Rotor lapátok száma: 3db
Generátor típusa: egyfázisú, állandó mágneses (NdFeB) generátor
Oszlop csatlakozás: 2” (kb. 52mm) átmérőjű acélcső-oszlop tetejére rögzíthető
Maximális oszlop magasság: 6m
Generátor-ház anyaga: öntött alumínium-ötvözet
Rotor lapátok anyaga: nagy szilárdságú nylon kompozit
Tömeg: 7,7kg

 

139 500 Ft
A feltüntetett árak tartalmazzák az ÁFA-t, az esetleg fizetendő termékdíjat és a csomagolás költségét. Az árak a kiszállítás költségét nem tartalmazzák. A terméket csak az itt feltüntetett kiszerelésben szállítjuk, a kiszerelési egységek nem bonthatók meg.
Bruttó egységár: 139500.0004 / db

 

 
Típus FA200
Technológia Nem
Napelem cella teljesítménye Nem
Beépített akkumulátor Nem
Kimeneti feszültség/áram 1 12VDC
Kimeneti teljesítmény max. Nem
Méret L kb.710mm
Méret W kb.1200mm
Méret H kb.1200mm
Súly 7,6kg
Kiszerelés 1 db