Házi hibrid (napelem-szélgenerátor) készlet

Ez a speciális hibrid készlet kiválóan használható kisebb energia-igényű elektromos berendezések üzemeltetéséhez. Széles körűen alkalmazható olyan helyeken, ahol nincs kiépített elektromos hálózat és/vagy annak kiépítése aránytalanul magas költségekkel járna. Segítségével biztosítható néhány alapvető 12V-os elektromos berendezés (pl. világítás, TV, számítógép, vízpumpa, ventilátor, biztonsági berendezések, stb.) üzemeltetése, például kisebb hétvégi házakban, tanyákon, építkezéseken, mezőgazdasági területeken (méhészet, villanypásztorok, stb.)

A hibrid rendszer két fő elemből - egy 100W névleges teljesítményű szélgenerátorból és egy 60W teljesítményű napelemből, valamint a szükséges kiegészítő eszközökből (kábelek, csatlakozók, töltésvezérlők, stb.) áll. A szél- és napsütéses viszonyoktól függően a rendszer max.160W teljesítmény leadására képes (ugyanakkor ehhez egyidőben kb.42km/h szélnek és tiszta, napos időnek kell lennie, ezért ez inkább csak elméleti lehetőség, a gyakorlatban ez a teljesítmény kevesebb).
A szélgenerátor a szél energiáját alakítja át forgó mozgássá, amellyel egy egyenáramú generátort hajt meg, így elektromos áramot állít elő. A napelem a Nap energiáját hasznosítja és abból állít elő elektromos energiát. Az így előállított 12V feszültségű villamos energiát akkumulátorban lehet tárolni és igény szerint bármikor felhasználni – azaz elektromos berendezéseket (pl. világítás) üzemeltetni vele.
Ne feledje: a szélgenerátor csak akkor képes elektromos energia előállítására, ha a szél erőssége ehhez elegendő! Ezért a váltakozó szél erősségétől függően (de napszaktól függetlenül – akár éjszaka is) termel elektromos energiát. Ezt lehet felhasználni 12V-os akkumulátorok töltésére, ami kiegyenlíti a váltakozó erősségű szél okozta áramerősség ingadozást és az elektromos berendezések folyamatos működését biztosítani tudja.
Ha nem fúj a szél (vagy a szélgenerátor megfelelő működéséhez nem elegendően erős szél fúj), akkor a szélgenerátor nem termel az akkumulátor töltéséhez elegendő áramot. Ezért célszerű a szélgenerátort napelemmel együtt használni az akkumulátor töltésére. A napelemet a szélgenerátor tartóoszlopára is fel tudja szerelni és az akkor is termel áramot, ha nem fúj a szél, de süt a nap. Ez fordítva is igaz – ha nem süt a nap, de fúj a szél, akkor pedig a szélgenerátor termel áramot. Ezért az ilyen hibrid – szélgenerátorból és napelemből álló – rendszer sokkal megbízhatóbb energiaellátást biztosít, mint a csak napelemből, vagy csak szélgenerátorból álló rendszer.
A készlet 12V-os ólomsavas, vagy ólomzselés akkumulátorok töltésére használható.

A szélgenerátor és a napelem megfelel valamennyi vonatkozó szabványnak és előírásnak. Az általános szabályok és előírások szerint az ilyen kisméretű és kisteljesítményű szélgenerátorok felszereléséhez és üzemeltetéséhez semmilyen külön engedélyre nincs szükség, ha a szerelési magasság a 3 métert nem haladja meg.

Ide kattintva letöltheti a részletes termékismertetőt.

A készlet tartalma

1 készlet szélgenerátor,100W (1db generátor test, 1db rotor-tartó tányér, 3 db rotor-lapát, 1db takaró fedél, csavarok, „imbusz” kulcsok a szereléshez)
1db 60W-os napelem panel
1db töltésvezérlő szélgenerátorhoz 12V,
1db napelemes töltésvezérlő
1db oszlopra szerelhető tartókonzol napelemhez
2x kb. 7m szerelt kábel a napelem, a szélgenerátor és a töltésvezérlő bekötéséhez,
2x kb. 2m szerelt kábel az akkumulátor bekötéséhez,
szerelési és használati útmutató
A tartóoszlop nem része a készletnek!

Műszaki adatok (szélgenerátor)

Típus: FA100W
Névleges teljesítmény: 100W
Névleges feszültség: 12VDC
Rotor átmérő: 120cm
Minimális (indulási) szélsebesség: 2 m/sec (7,2 km/h)
Névleges (a névleges teljesítményhez tartozó) szélsebesség: 12 m/sec (43,2 km/h)
Túlpörgés elleni védelem: elektronikus forgatónyomaték vezérlés
Rotor forgásiránya: óramutató járásával egyező irány
Rotor lapátok száma: 3db
Generátor típusa: egyfázisú, állandó mágneses (NdFeB) generátor
Oszlop csatlakozás: 2” (kb. 52mm) átmérőjű acélcső-oszlop tetejére rögzíthető
Maximális oszlop magasság: 6m
Generátor-ház anyaga: öntött alumínium-ötvözet
Rotor lapátok anyaga: nagy szilárdságú nylon kompozit
Tömeg: 7,6kg

Műszaki adatok (napelem)

Névleges teljesítmény: 60Wp
Névleges feszültség: 12VDC
Üresjárati kapocsfeszültség: 17,8V
Méret: 685x670x35mm
Tömeg: 6,0kg

 

219 900 Ft
A feltüntetett árak tartalmazzák az ÁFA-t, az esetleg fizetendő termékdíjat és a csomagolás költségét. Az árak a kiszállítás költségét nem tartalmazzák. A terméket csak az itt feltüntetett kiszerelésben szállítjuk, a kiszerelési egységek nem bonthatók meg.
Bruttó egységár: 219899.992 / db

 

 
Típus FA100/60HYBRID
Technológia Nem
Napelem cella teljesítménye Nem
Beépített akkumulátor Nem
Kimeneti feszültség/áram 1 12VDC
Kimeneti teljesítmény max. Nem
Méret L kb.710mm
Méret W kb.1200mm
Méret H kb.1200mm
Súly 7,6kg+6,0kg
Kiszerelés 1 készlet