A Föld órája – 2011. március 26., szombat, 20:30-21:30

A Sydney-ből 2007-ben indult kezdeményezést mára átvette a világ. A WWF, a nemzetközi természetvédelmi szervezet irányításával az idén már harmadszor indul világméretben is az akció. A „Föld Órája” rendezvénnyel csak egy piciny cseppnyit csökkenthetünk az energiapazarláson, de a figyelem felhívásával talán többet is előreléphetünk. Az elmúlt években egyre több hazai város (köztük Budapest), intézmény és magánember csatlakozott az egy órás világításcsökkentéshez. A www.megérizöldneklenni.hu webáruház is részt vesz az akcióban – egy olyan akcióval, amely egy parányi cseppel hozzájárulhat ahhoz, hogy még nagyon sokáig élhessünk a kék bolygón… …

A Föld óráján – 2011. március 26-án, szombat, 20:30-21:30 között egy órára az akcióban résztvevők a világ több ezer városában, háztartások millióiban lekapcsolják a villanyokat. A jelképes villanylekapcsolással figyelmeztet az energiatakarékosságra és a környezetszennyezésre a Föld órája akció, mely mára világmozgalommá nőtte ki magát. A tervek szerint szombat este olyan nevezetességek sötétülnek el egy órára, mint a budapesti Lánchíd, az Eiffel-torony, a New York-i Empire State Building, vagy éppen San Francisco leghíresebb látványossága, a Golden Gate híd. A minden időzónában március 26-án, szombaton este fél 9-kor kezdődő, egyórás elsötétítéssel az esemény szervezője, a WWF az éghajlatváltozás veszélyeire hívja fel a világ figyelmét. A szervezet magyarországi egyesületének reményei szerint itthon közel 100 település, több száz intézmény és vállalat, továbbá több ezer magánszemély csatlakozik a kezdeményezéshez az akció honlapján.

Egy óra takarékoskodás viszont nem váltja ki, ha valaki az év többi, nyolcezer-egynéhányszáz órájában nem törődik a környezettel. Ha Magyarországon minden háztartásban csak 5 hagyományos energiafaló izzót cserélnének ki energiatakarékosra, akkor a Paksi Atomerőmű kapacitásának csaknem a fele fölöslegessé válna! Webáruházunk ezért egy speciális akcióval járul hozzá a kezdeményezéshez: azon túl, hogy mi magunk is leoltjuk otthon a villanyt, arra ösztönzünk mindenkit, hogy egy hosszabb távon is hatásos akcióban vegyen velünk részt. Váltson energiatakarékosra! Cserélje le régi izzóit energiatakarékosra.

Minden 2011. március 26-án a webáruházunkban energiatakarékos fényforrásokra leadott megrendeléshez vagy ingyen adjuk egy Pick Pack pontra történő kiszállítást (ez 750,- Ft kedvezményt jelent), vagy a megrendelt energiatakarékos izzók árából 10% kedvezményt adunk* (a kétféle kedvezmény közül az egyiket – azt, amelyik az adott megrendelés esetében a nagyobb.)

Rendeljen tőlünk energiatakarékos izzót 2011. március 26-án! Megéri zöldnek lenni!

*A kedvezmény(ek) az akciós termékek rendelése esetén nem vehető(k) igénybe.