Installációs készlet ViatorPower egyfázisú autó töltőkhöz

Az elektromos autó töltők telepítésének és az elektromos hálózatba történő bekötésének biztonsági követelményeit egy szabvány határozza meg. A szerelést végző villanyszerelőnek e szabvány előírásainak megfelelő érintésvédelmi és a túláram-védelmi eszközöket kell beépítenie a töltő áramkörébe a felszerelés helyén. Egy FI-relét, ami elsősorban az áramütéses balesetek ellen véd. Egy túláram-védelmet biztosító kismegszakítót ami a vagyonvédelmet biztosítja. A vonatkozó szabvány meghatározza ezen viszonylag széles körben használt villanyszerelési eszközök legfontosabb műszaki paramétereit is. (Ezek a technikai információk a ViatorPower készülékekhez mellékelt telepítési segédletben megtalálhatók.)

Ha biztos akar lenni abban, hogy a töltőkészülék szereléséhez a szabvány által előírt paraméterekkel rendelkező eszközöket használják, akkor javasoljuk, hogy rendelje meg a töltőkészülék mellé a megfelelő egyfázisú installációs készletet. Készleteinkben megbízható gyártóktól származó, kiváló ár/érték aránnyal rendelkező és a szabvány előírásainak mindenben megfelelő biztonsági kapcsolókat és szerelési anyagokat biztosítunk. Az installációs készlet a kábelen és a kábelezéshez szükséges szerelési anyagokon kívül mindent tartalmaz, amire a töltőkészülék üzembe helyezéséhez szükség lehet.

Mivel eltérő előírások vonatkoznak az egy- illetve a háromfázisú töltőkre, mi is külön installációs készletet kínálunk az egy- és háromfázisú töltőkészülékeinkhez. (A háromfázisú töltőkhöz – a legmagasabb fokú érintésvédelem biztosítása érdekében – a szabvány speciális, ú.n. „B” típusú FI-relé használatát írja elő, ami egy meglehetősen drága eszköz. Az egyfázisú készülékekhez elegendő ú.n. „A” típusú FI-relét beépíteni.) Ezen kívül a túláram-védelem is az adott teljesítményű töltőkészülékhez illeszkedik – lehet 32A (egyfázisú töltő esetén), illetve 3 x 32A (három fázisú töltőkhöz).

Az egyfázisú installációs készlet tartalmazza a fenti védelmi eszközöket, valamint egy megfelelő méretű műanyag villanyszerelési dobozt a szükséges szerelvényekkel. Ezt arra az esetre, ha a kapcsolókat nem az ingatlan villamos elosztószekrényében, hanem a készülék közelében (külön dobozban) kívánja elhelyezni. Ezeken kívül a szereléshez már csak a megfelelő kábelre és kábelszerelvényekre (pl. kábelcsatorna, védőcső, stb.) van szükség.

Természetesen ezen installációs anyagok és biztonsági kapcsolók beszerzésével megbízhatja a töltőkészülék telepítését végző villanyszerelőt is. Ha az általa biztosított eszközök megfelelnek a telepítési segédlet és a vonatkozó szabvány előírásainak, akkor azok is nagy biztonsággal használhatók a szereléshez. A töltőkészülék napi használatát, megbízhatóságát nem fogják hátrányosan befolyásolni.

A KÉSZLET TARTALMA:

1 db kombinált áram-védőkapcsoló (RCBO), 2 pol. / C32A (10kA) / 30 mA / ”A” típus, vagy 2 pol. / C16A (10kA) / 30 mA / ”A” típus, a töltőkészülék típusától függően;
1 db falon kívüli műanyag elosztódoboz, 4 modul, IP65;
2 db Ø 25 mm töm-szelence a kábelek bevezetéséhez a műanyag elosztódobozba;
4 db csavar és műanyag tipli a műanyag elosztódoboz rögzítéséhez.

Raktárról szállítjuk.

 

43 860 Ft
 
Mindent raktárról szállítunk!
A feltüntetett árak tartalmazzák az ÁFA-t, az esetleg fizetendő termékdíjat és a csomagolás költségét. Az árak a kiszállítás költségét nem tartalmazzák. A terméket csak az itt feltüntetett kiszerelésben szállítjuk, a kiszerelési egységek nem bonthatók meg.
Bruttó egységár: 43859.45 / db

 

 
Típus INST-xx-1

Üzenet küldése

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!

   
[profiler]
Memory usage: real: 19922944, emalloc: 19665104
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem